senec-nezabudka
Kik vagyunk?

A Nefelejcs Polgári Társulás az Egészégileg Halmozottan Sérült Gyermekek Családjainak Segítésére, 903 01 Szenc – Senec, Turnianska 8A. Szenc járási székhelyű város kb. 25 km – re található Pozsonytól. A Nefelejcs Ház szociális szolgáltatást nyújtó intézmény Zonctorony kisközség óvodájának épületében működött 1995–től 2012-ig, amikor intézményünk új épületbe költözött Szenc egyik csendes lakóparkjába. Szépen berendezett, akadálymentes helyiségekben, sérült gyermekek és fiatalok veszik igénybe mindennapi szolgáltatásainkat. Akad köztük szellemileg, testileg sérült, világtalan és halmozottan sérült gyerek és fiatal 3-39 éves korig.

A szlovák belügyminisztériumnál a 83/90 Zb. törvény szerint VVS/1-900/90-10732 szám alatt vagyunk bejegyezve.
Jelenleg 49 egészségileg sérült gyermek tagunk van. Szociális szolgáltatásainkat szerződés alapján összesen 46 személy használja ki úgy, hogy naponta 22 egészségileg sérült gyermeket és fiatalt tudunk fogadni.

Tevékenységünk
A Pozsonyi Megyei Hivatal és a Szlovákia Munka, Szociálügyi és Család Minisztériuma engedélye alapján szociális tanácsadást és megelőzést végzünk.
Szociális szolgáltatásaink magukba foglalják a nevelést, oktatást, logopédiát, zene és mozgásterápiát, kulturális tevékenységet, gyógytornát, munkaterápiát, pszichológus, pszichiáter, ortopéd tanácsait, szociális tanácsadást és üdüléses gyógykezelést. Minden idetartozó engedéllyel rendelkezünk. Egyetlen ilyen jellegű intézmény vagyunk a Szenci járásban. Pályázatok által biztosítjuk tagjaink részére a speciális pedagógiai nevelést, mint a Szenci speciális iskola kihelyezett osztálya. Ez az osztály segíti az olyan gyermekek nevelését, akik a sérülésük miatt nem tudják látogatni az iskolát.
senec-nezabudka
senec-nezabudka
A logopédia klinikai logopédus segítségével realizálódik.
A zeneterápia és mozgásterápia is a pályázatoknak köszönhetően működik. Zenetanár vezetésével a gyerekek dalokat tanulnak, egyszerű Orff hangszerekkel próbálják követni a ritmust, és a közös találkozásokon előadják mindazt, amit a zeneórákon magtanultak. A táncot is nagyon szeretik.
Az arteterápia, vagyis munkaterápia olyan foglalkozás a tagok számára, ahol a kézügyességüket gyakorolják, különböző tárgyakat készítenek, festenek, rajzolnak, különböző alapanyagokkal dolgoznak. A közösségi munka segíti fejleszteni a motorikát, kommunikációkészséget és önellátást.
A rehabilitációt szakorvos és szakképzett nővér felügyelete alatt különböző segédeszközök segítségével végezzük. A szakemberek speciális rehabilitációs módszerekkel igyekeznek javítani a tagjaink fizikai egészségét. Az intézményünk felszereltsége magába foglalja a rehabilitációs és relaxációs eszközöket, amelyeket mindegyik tag használhat a nap folyamán. Ha a pénzügyi helyzetünk megengedi, tagjaink részt vesznek rehabilitációs kiránduláson, amelyet a Nefelejcstársulás szervez.
A felsorolt tevékenységgel önállóságra, a társadalomba való beilleszkedésre és a való életben érvényesülésre vezet. Szórakoztató, ismertető, kulturális kirándulásokon vettünk részt Bécsben, Budapesten, Prágában, Pozsonyban és Szlovákia sok táján vettünk részt.
Az intézmény munkáját 9 alkalmazott biztosítja. Havonta ülésezik az 5 tagú elnökség, ahol a társulás tevékenysége kerül napirendre.
Munkánkkal az egészségileg sérült gyermekek családjainak kirekesztettségét próbáljuk enyhíteni, a célunk a sérültek életterének növelése. Szeretnénk hozzájárulni a társadalom hozzáállása megváltoztatásához és a közvetlen, nyílt kapcsolatához a sérült gyermekekkel és fiatalokkal.

A Szenci járásban első és egyedülálló intézmény vagyunk, akik segíteni tudnak olyan családoknak, akik igénylik az általunk nyújtott szolgáltatásokat.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

_

Szponzorok

_

Intézményünk munkája nem lett volna lehetséges szponzoraink segítsége nélkül.

senec-nezabudka

Facebook hírek

_

... See MoreSee Less

27/12/19

Vďaka zamestnancom spoločnosti IBM a UNIQA v Bratislave mali naši členovia krásne Vianoce, lebo každému z nich darovali darček podľa ich vlastného výberu. Zástupcovia spoločnosti IBM prišli 13.12.2019 darčeky osobne odovzdať. My sme im na oplátku pripravili malý kultúrny program. Bola to obrovská radosť pre všetkých. Šľachetným darcom v mene našich detí aj dospelých zo srdca ďakujeme.
Na podujatí nás navštívil aj starosta obce Tureň Š. Čermák, ktorý nám priniesol balíčky sladkostí.
Fotky nám nafotil skvelý fotograf András Á. Cséfalvay www.facebook.com/andras.csefalvay .
... See MoreSee Less

13/12/19

 

Comment on Facebook

Je užasné,že všetci títo naši anjelici sú zdravotne postihnutý ,ale napriek tomu majú všetci usmev na tvári a sú sťastný a spokojný a dokázali rozosmiať aj ostatných ludí okolo seba. Pre toto som nesmierne vďačná,že mame našu skvelú Nezábudku a vďaka nej spokojné deti🥰😘❣

Úzastna a šikovná Jutka Takac Horvath som na teba veľmi pyšná ♥️♥️♥️♥️

Ďakujeme Anita za veľkodušnú ponuku a prajeme všetko dobré! ... See MoreSee Less

27/12/19

 

Comment on Facebook

Kedves Anita, nagyon szépen köszönjük a nagylelküségedet ,hogy ennyit segítesz ismételten a Nefelejcs Ház tagjainak és családjaidnak. A fényképek csodálatosak mint már az elözö években a szakmai tapasztalatoddaĺ minden gyermek gyönyörü!! Milá Anita ďakujeme za tvoj opakovaný dar a veľkodušnost, že toľko pomáhaš a nie prvýkrát deťom a rodinám v Nezábudke. Fotky sú prekrásne a tvojou odbornou znalosťou fotené deti sú všetci veľmi pekné.

Krásne fotky, úplne úžasné!

Nech sú požehnané deticky