Sajtófotó díj


Cséfalvay András elnyerte a Czech Press Photo gyermekzsűri különdíját, a Nefelejcsházban készített fotójával. András díjazott fotója idén augusztusban jelent meg a Paraméteren a sérült gyermekek foglalkoztatásával és kezelésével foglalkozó szenci Nefelejcs Házról készült riportban.

Cséfalvay Á. András elmondta, nagyon pozitív emlékei vannak azzal a bizonyos fotózással kapcsolatban, amikor a díjazott fényképet készítette: „Összesen kétszer jártam a szenci Nefelejcs Házban. Először tavaly augusztusban, másodszor pedig egy évvel később – ekkor készült a most díjazott fotó. Mindkét alkalommal nagyon kedvesen fogadtak bennünket. Az ott dolgozók lelkesedése, elszántsága szerintem példaértékű mindannyiunk számára.”

A fotó, amiről a gyerekzsűri nagyon bölcsen és meghatóan nyilatkozott, január végéig ki is van állítva a Prágában, és a mellé függesztett leírásban természetesen olvasható, hogy a Nefelejcsházban készült.

A zsűriző gyerekek így értékelték a fotót: „A legtöbbünket az a fotó érintette meg, amely egy ágyban fekvő gyermeket ábrázol, arcán könnycsepp, tekintetében nyugalom, megadás, szomorúság. Ez a kép egyetlen pillanatban ragadja meg egy magányos gyermek történetét. Az emberi élet egy olyan részéről mesél, amely nem túl vidám. Azért esett a választásunk erre a fotóra, mert emlékeztet minket arra, hogy nem minden gyermeknek adatik meg a boldog élet. Nagyon hatásos fotó!”

A teljes cikk itt olvasható:
https://parameter.sk/kulondijat-kapott-csefalvay-andras-cseh-sajtofoto-galajan

Nezaradené