Jarné listy z Nezábudky


Konečne sa nám zohrialo počasie a jarný vetrík fúka do vlasov. S veľkým nadšením chodíme každý deň na prechádzky a vstrebávame teplo slnečných lúčov. Kto môže, skáče ako o život na trampolíne na dvore, kto nemôže, loví D vitamín posediačky. A keď sa sln.

Máme veľmi radi kultúru, preto sme sa s radosťou vybrali do Senca výstavu diel výtvarníčky Mgr. Kataríny Zemkovej. Ako ináč: mestským autobusom, lebo rovnako dôležitá ako cieľ je aj cesta. Niekedy dôležitejšia ako cieľ. Cesta autobusom je rovnako silným zážitkom, ako prehliadka malieb a fresiek plných farieb a emócií. Neskôr nás pani umelkyňa navštívila priamo u nás v Dome Nezábudka a viedla výtvarné dielničky . Koniec koncov, umelcom je každý z nás, záleží iba na učiteľovi, do akej miery objaví naše nadanie.

Vaša pomoc nám umožňuje organizovať aj veselé, zábavné udalosti, akou bol aj náš tradičný karneval vo februári 2017. Hudobná terapia spojená s tanečnými zábavnými aktivitami pozitívne vplýva na najhlbšie vnútro človeka a pomáha udržiavať vnútornú rovnováhu. Karnevalové kostýmy si naše deti a mladí oblečú aj 3x do roka, lebo je to ohromná zábava.

V marci nás navštívilo Divadlo Portál a zahralo veľmi veselé predstavenie  o Červenej čiapočke, ktorá mimoriadne potešila a rozosmiala všetky deti, veľké, aj malé. Liečba smiechom je veľmi prospešná a príjemná, potrebujú ju veľkí, malí, chorí i zdraví. V marci sme stihli pozrieť aj predstavenie Divadla Dúhadlo, kde hrá aj náš člen Samko. Dramatoterapia je pre nášho malého herca nesmiernym potešením.

v regionálnom týždenníku Senecko bolo v marci 2017 zverejnené naše tradičné poďakovanie všetkým dobrým ľuďom s dobrým srdcom, ktorí nám v uplynulom roku pomohli finančným, alebo vecným darom. Prijmite prosím úprimnú vďaku všetkých detí a mládeže Nezábudky a ich rodičov, ktorí sa boria s ťažkosťami zdravotného znevýhodnenia a veľmi ich obmedzujú fungovanie v bežnom živote.

Každú pomocnú ruku prijímame s hlbokou vďačnosťou. Ďakujeme Vám za prejavenú dôveru, pre našich členov má nevyčísliteľnú hodnotu.

Nezaradené